James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Eerste editie Moonraker geveild

Eerste editie Moonraker geveild

Een eerste editie van Ian Fleming`s Moonraker heeft op een veiling in New York veel geld opgebracht.

 

Bij een veiling van een privécollectie bij Swann Auction Galleries in New York, Verenigde Staten hebben een aantal eerste edities van Ian Fleming veel geld opgebracht.

Klapstuk was een eerste editie van het boek Moonraker dat Ian Fleming in 1955 schreef . De eerste editie van Moonraker bracht maar liefst $ 50.400 op! Een gigantisch bedrag voor een boek zo meldt Paul Fraser Collectibles.

Het boek was in uitstekende staat en gesigneerd door Ian Fleming zelf. In het boek staat: “To Eileen M. Cond Who cannot be easily shocked! from Ian Fleming – 1955.”.

Een eerste editie van Casino Royale uit 1953 bracht 33.600 dollar op. De editie heeft een speciale stofhoes waarop een bloedend hart staat afgebeeld. Een creatie van Ian Fleming zelf. Het boek werd geleverd in een speciale box met daarin een doek van zachte stof.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken