James Bond Nederland
Home » Nieuws » Eerbetoon van Lotus aan de James Bond Esprit S1

Eerbetoon van Lotus aan de James Bond Esprit S1

Dit jaar viert The Spy Who Loved Me haar 40-jarige jubileum. In deze film zit Bond niet achter het stuur van een Aston Martin maar van de Lotus Esprit S1. In de beroemde achtervolgingsscéne is te zien hoe de Lotus te water gaat en daar transformeert tot een onderzeeër. Lotus heeft echter niet stilgestaan en komt met een speciaal eerbetoon.

De Lotus Evora 410 verschijnt  in een speciale editie en krijgt wat trekjes van de Esprit van James Bond mee. De uitvoering komt vanzelfsprekend in het wit, met wat zwarte elementen zoals de voorkant. Daarnaast is hij voorzien van de bekende zwarte lijn aan de zijkant die we ook bij de Esprit zagen. Voor de rest is de form factor wel degelijk anders dan de Esprit. Het mooiste detail zit het wat ons betreft in het interieur.

Het interieur is zeker gemoderniseerd en de details zoals we die in de Esprit tegenkwamen zijn gedeeltelijk aanwezig. De geruite bekleding in de stoel alsmede de schakelpook zijn wat ons betreft de beste knipoog naar de Esprit. Echter wijkt deze wel wat af van het origineel. Maar dat mag de pret niet drukken, toch? Vergelijk zelf!

Ook een mooi detail is het lettertype, gebruikt om het model aan te duiden, dat hetzelfde is als van de Esprit. Verder komt de Lotus Evora 410 met een 3,5 liter V6 motor die 410pk levert. Op het moment is er slechts één exemplaar van de speciale uitvoering gebouwd. Of je als geïnteresseerde ook aanspraak kunt maken op deze speciale editie is niet bekend. De auto zelf kost zo’n €100.000.

Ondanks dat we James Bond niet heel snel terug zullen zien in een Lotus, is het een mooi gebaar van de Engelse autofabrikant. Al is het vast een stukje marketing om Lotus weer even in de aandacht te zetten. Want eerlijk is eerlijk, de details hadden veel beter gekund.

Hij transformeert overigens ook niet in een onderzeeër, dus je bent gewaarschuwd! Alhoewel de Esprit dit ook enkel met wat Hollywood trucjes kon.

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.