James Bond Nederland
Eerbetoon James Bond tijdens Oscars
Home » Nieuws » Eerbetoon James Bond tijdens Oscars

Eerbetoon James Bond tijdens Oscars

De James Bondfilms vierden in 2012 hun vijftigjarig bestaan. De jaarlijkse Oscaruitreiking kan dit niet zomaar voorbij laten gaan en komt met een eerbetoon. Dit maakten de producenten van de Oscars gisteren bekend. Hoe het eerbetoon eruit gaat zien is nog niet bekend.

We weten wel dat Adele voor de titelsong van Skyfall op de longlist staat voor de categorie beste titelsong voor een film.

Tot nu toe zijn er in de afgelopen vijftig jaar James Bondfilms twee Oscars gewonnen. In 1964 viel Norman Wanstall voor Goldfinger in de prijzen in de categorie beste geluid. Een jaar later viel de eer ten deel aan John Stears in Thunderball. Hij won de Oscar voor beste visuele effecten.

De nominaties voor de 85ste Oscaruitreiking worden op 10 januari bekend gemaakt. De galauitreiking is op 24 februari in Hollywood.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter én is hij één van de drijvende krachten achter James Bond Nederland. Hij houdt ervan om onderwerpen uit te diepen zowel op gebied van boeken als van films. Zijn droom blijft nog steeds een eigen James Bond-magazine!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.