James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Dit was de week (2020-01)

Dit was de week (2020-01)

Zoals je gewend bent op zondagochtend: het weekoverzicht van James Bond Nederland. Voor het derde jaar, maar met een andere titel: Dit was de week. De inhoud blijft hetzelfde: een overzicht van het nieuws en items die leuk of grappig zijn of die ik tegenkwam op het internet.

Maar natuurlijk eerst de beste wensen voor dit komende jaar. We zullen vooral reikhalzend uitkijken naar de komst van No Time To Die. Redacteur Jorrit kijkt kort terug op 2019 en vooral wat we nog meer kunnen verwachten dit jaar. Lees verder . . .

Jubilea

Ook dit jaar zijn er weer een aantal films en boeken die een jubileum te vieren hebben. Zo viert Thunderball (1965) zijn smaragden huwelijk (55 jaar), is het 35 jaar geleden dat A View To A Kill (1985) in de bioscopen verscheen, werd de wereld van James Bond 25 jaar geleden nieuw leven ingeblazen met GoldenEye (1995) en is het vijf jaar geleden dat de vorige James Bond-film Spectre (2015) op het witte doek te zien was.

Maar ook op literair gebied zijn er een aantal jubilea, waarvan twee boeken van Ian Fleming: The Man With The Golden Gun (1965) en For Your Eyes Only (1960). Andere jubilea zijn:

Brokenclaw (John Gardner, 30 jaar)
GoldenEye (John Gardner, 25 jaar)
Doubleshot (Raymond Benson, 20 jaar)
Trigger Mortis (Anthony Horowitz, 5 jaar)
The Moneypenny Diaries: Guardian Angel (Samantha Weinberg, 15 jaar)

Column Jasper: Het Bond-gevoel

Bestaat er zoiets als het Bond-gevoel? Dat zal voor een ieder iets anders zijn. De één denkt aan snelle auto’s en mooie vrouwen de ander heeft toch vooral de stijve Brit James Bond op zijn of haar netvlies staan. Onze columnist Jasper beschrijft het Bond-gevoel anders. Het begon allemaal bij de James Bond-film Thunderball. Lees verder. . .

Thunderball Sean Connery James Bond Claudine Auger Dominique Druval Domino Bahamas

Restauratie Corgi Junior Lotus

Op YouTube vond ik een leuk filmpje over de restauratie van speelgoed. Een van de filmpjes gaat over de Lotus Esprit Submarine uit The Spy Who Loved Me (1977). Het betreft een Corgi Junior model dat in 1978 verscheen. Het model is aardig vergaan, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.

https://youtu.be/aoUfRvxmCSo

The Marketing Of Thunderball

Hij is gespecialiseerd in James Bond-boeken en alles wat met 007 illustraties te maken heeft: Peter Lorenz. Peter heeft een non-commercieel boek gemaakt over campagnemateriaal van Thunderball. Het boek, The Marketing Of Thunderball: A Comprehensive Overview Of The Marketing Material For The James Bond Film Thunderball, is een privé project en niet te koop. Lorenz is te volgen via zijn blog The Illustrated 007 – The Art of James Bond.

Peter Lorenz Thunderball Campagneboek 002

007 Magazine 2020

007 Magazine heeft de voorverkoop gestart van de eerste uitgave van 2020. In deze speciale editie neemt de redactie van het magazine je mee in de vijf James Bond-films van Daniel Craig. Deze extra uitgave zal uitgeleverd worden in maart en bevat ook foto’s en informatie over No Time To Die. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

007_magazine_craig_special_2020

Dit wordt de week:

Komende week zijn er geen verjaardagen en releases in het vooruitzicht.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken