James Bond Nederland
Diamonds Are Forever: An Evening With Guy Hamilton
Home » Nieuws » Diamonds Are Forever: An Evening With Guy Hamilton

Diamonds Are Forever: An Evening With Guy Hamilton

Morgenavond wordt er in Londen bij The British Academy Of Film and Television Arts een avond georganiseerd met regisseur Guy Hamilton.

 

Hamilton was zeer belangrijk voor de James Bondfranchise, hij regisseerde vier films; Goldfinger (1964), Diamonds Are Forever (1971), Live And Let Die (1973) en The Man With The Golden Gun (1974).

Hamilton regiseerde in totaal 23 films, waaronder Funeral in Berlin (1966) Battle of Britain (1969). Bij 11 films, waaronder The Third Man (1949), was hij betrokken als assistant director (assistent regisseur). In 1961 was Hamilton genomineerd voor een BAFTA voor het script van A Touch of Larceny (1959).

Morgen op zaterdag 31 juli organiseert The British Academy Of Film and Television Arts een speciale avond met Hamilton. De organisatie vertoont een film met hoogtepunten uit zijn carrière en Hamilton wordt op het podium geïnterviewd.

De avond is helaas uitverkocht.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met een kennis het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.