James Bond Nederland
Home » Nieuws » Corgi 2009

Corgi 2009

Update De Engelse speelgoedfabrikant Corgi geeft dit jaar een aantal James Bond voertuigen uit. Het gaat hier om heruitgaven. In dit bericht een overzicht van de nieuwe modellen.

Twee jaar geleden verwierf de Engelse fabrikant opnieuw de licentie om James Bond voertuigen op de markt te brengen. Vele fans konden niet wachten op nieuwe merchandise van het merk en op diverse speelgoedbeurzen werden prototypen vertoond. Helaas zijn deze nooit in productie gegaan en zoals het er naar uit ziet zal dit niet gebeuren.

Het lijkt erop dat Corgi de licentie gebruikt om oude modellen opnieuw uit te brengen. Zo kwam vorige maand de Aston Martin DB5 uit Goldfinger weer in de collectie. Nu is het de beurt aan “Little Nellie” om weer in het assortiment te verschijnen.

De autogyro, ontworpen door Ken Wallis, is al in diverse series van Corgi te zien geweest. Het laatste model, met poppetje van James Bond wordt gebruikt voor de uitgave van 2009. Zowel het voertuig als de verpakking zijn ongewijzigd van de laatste serie, beter bekend onder de serie “Directors Cut”. Het artikelnummer is ook nu weer CC04602, op een 1:36 schaal.

De autogyro is nu in de voorverkoop bij Corgi te bestellen via deze website. De reguliere verkoop start vanaf 10 augustus.

UPDATE: De Rolls Royce uit Goldfinger zit vanaf 29 augustus (weer) in het assortiment van Corgi. Hiermee is het de 4de serie waarin de luxe auto van Auric Goldfinger te zien is. Ook deze keer wordt het voertuig voorzien van een poppetje van Odd Job. Het figuur werd vanaf de tweede serie bij het model geleverd.

Het voertuig is schaal 1:36 en staat bekend onder nummer CC-06803, de prijs is £ 13,99 en te bestellen via de website van Corgi.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.