James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Colonel Sun hardback

Colonel Sun hardback

Goed nieuws voor de liefhebbers van de James Bond-verhalen. Het boek Colonel Sun, geschreven door Kingsley Amis, verschijnt volgend jaar in een hardback editie. Het is het eerste James Bond-verhaal wat in 1968 verscheen na het overlijden van Ian Fleming. Het boek heeft de afgelopen decennia een belangrijke rol gespeeld in het plot van de James Bond-films. Daardoor wordt het boek door James Bond liefhebbers steeds meer gewaardeerd. Zo zien we dat de ontvoering van ‘M’ terug komt in de film The World Is Not Enough uit 1999. Maar ook het karakter van de hoofdpersonen, Colonel Sun Liang-tan zien we terug in Die Another Day in een iets gewijzigde vorm. EON Productions wilde de originele naam gebruiken, maar wilde geen commissie betalen aan Ian Fleming Estate, de beheerder van het literaire erfgoed van Ian Fleming. Hierdoor werd de naam in de film gewijzigd naar Colonel Tan-Sun Moon. De meest recente link van Colonel Sun naar de films is in de film Spectre. De folterscene komt zo 1 op 1 uit het boek.

Het boek verscheen voor het eerst bij Jonathan Cape in 1968. Volgend jaar verschijnt dus een nieuwe hardback editie bij Pegasus Books. Hieronder de cover.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Sinds de mooie reeks van Folio, waarvan ik nog altijd hoop dat ze door gaan tot ze alle veertien Flemings gehad hebben, zou ik mijn crappy tweedehands paperbacks best willen vervangen voor mooie hardcover edities van de Bond boeken!

    Volgens Amazon verschijnt deze versie van Colonel Sun op 6 maart 2018!

    Zie http://www.foliosociety.com/category/9860/ian-fleming-bond voor meer info over de Folio reeks

BoekenBoeken