James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Cary Joji Fukunaga voor Bond 25: JBN bij BNR

Cary Joji Fukunaga voor Bond 25: JBN bij BNR

Redacteur Jorrit sprak met verslaggever Martijn de Rijk van BNR Nieuwsradio. Onderwerp: de opmerkelijke keuze van producenten Michael G. Wilson, Barbara Broccoli en coproducent Daniel Craig voor de Amerikaanse regisseur.

Martijn: James Bond die zit straks op een paard joh volgens mij!
Jorrit: Hoe bedoel je op een paard?
Martijn: Nou ja, als in een echte western, dat is een beetje dat echte Amerikaanse van Fukunaga en heel iets anders dan dat we van James gewend zijn.
Jorrit: Ja, James Bond is natuurlijk een Brits geheim agent, stiff upper lip…

Dat is misschien een vreemde constatering. Maar de Amerikaanse invloed van Fukunaga kan wel eens voor een flinke verrassing gaan zorgen. Cary produceerde en schreef voor de Amerikaanse misdaadserie True Detective (2014-2015).

(c) Getty Images 2018

Martijn: True Detective, dat heeft verschrikkelijk veel sfeer en heel veel psychologie en het is heel duister. En dat dan met een James Bondfilm gekruist…
Jorrit: Dat gaat waarschijnlijk iets heel moois opleveren. Cary Joji Fukunaga heeft bijvoorbeeld ook het scenario geschreven voor iT: Chapter One, de film die vorig jaar in première ging. Een verhaal van Stephen King.

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Martijn: Die enge clown ja.
Jorrit:  Als je daar al ziet wat een mysterie en angst in zit en hoe dat ook opbouwt. Dan kunnen we wel een hele gave James Bondfilm verwachten.

James Bondfilms zitten vol actie. Wordt dat door de nieuwe regisseur minder belangrijk gevonden?

Jorrit: Het scenario wordt waarschijnlijk geschreven door Neal Purvis en Robert Wade. Twee veteranen uit de James Bond filmgeschiedenis. En die gasten weten wel wat actie is.
Martijn: Dus er gaan heus nog wel dingen ontploffen en zo?

(c) Paramount Pictures 2018

Jorrit: Ja, absoluut. Dat is James Bond natuurlijk aan zijn stand verplicht. Zeker als je ook kijkt naar James Bond zijn evenknie Ethan Hunt. Mission: Impossible – Fallout is een enorm succes geworden. Als Bond hetzelfde aantal bezoekersaantallen wil trekken, zeker in Amerika maar ook in China waar ze actie verwachten dan is dat een heel belangrijk ingrediënt voor Bond 25.

De mix van een psychische, duistere, explosieve cocktail wordt volgens Martijn vast een succes.

Jorrit: Ik vind dat een mooie omschrijving als je naar het repertoire van Cary Joji Fukunaga kijkt. Dat zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

Redactie

James Bond Nederland is het grootste online James Bond-platform van de Benelux en heeft als doel liefhebbers van 007 van nieuws, verdiepende artikelen en andere mooie content te voorzien.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dat Eon met Cary Fukunaga iets opmerkelijks in huis heeft gehaald zal vriend nog vijand ontkennen. Neal Purvis en Robert Wade staan er overigens garant voor dat we niet te veel gaan afdwalen met dit nieuwe Hollywood talent.
    Ik had even over het hoofd gezien dat Cary mede de enge clown film “iT” geschreven heeft – overigens geen origineel script maar based on the novel van Stephen King. Maar Cary is niet primair voor zijn schrijfkunst gevraagd natuurlijk.

    We hoeven niet bang te zijn dat Cary van Bond ook een clown gaat maken. Die rol heeft Moore in Octopussy (1983) immers al gespeeld.
    De clown film iT speelde maar liefst 20 maal haar eigen budget binnen. Ik vermoed dat Barbara Broccoli hiervan droomt. We zullen zien of de bijdrage van Cary ons de komende tijd wel of niet uit de slaap gaat houden.

    Mission: Impossible – Fallout laat intussen zien dat een blockbuster ook voor 100 miljoen minder geproduceerd kan worden.

BoekenBoeken