James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Buitenlands succes?

Buitenlands succes?

tumb-cos-algemeenQuantum Of Solace draait niet meer in Nederland maar hoe doet hij het in het buitenland?

 

Nu Quantum Of Solace niet meer in Nederland draait wordt het tijd om weer eens naar het buitenland te kijken wat de opbrengsten betreft. Vooral Japan is een interresante markt omdat de film daar sinds eind vorige maand draait. Wereldwijd heeft Quantum Of Solace het succes van Casino Royale al overtroffen.

Dit gebeurde in januari. De teller tot en met deze week vanaf de verschillende premieres per land sinds 30 oktober 2008 staat op een verdienstelijke $ 570.001.406. Dat komt overeen met € 446.534.541. Een gigantisch bedrag. En dan te bedenken dat de film zelf ongeveer 200 miljoen dollar heeft gekost.

In Japan doet de film het goed. De teller staat daar op een dikke 12 miljoen euro. Het eindbedrag voor Nederland was al bekend en werd bijna zeven miljoen euro. De film heeft in de Verenigde Staten en Canada twaalf weken gedraaid en zorgde voor een recordopbrengst van 168.368.427 dollar dat weer overeen komt met ruim 130 miljoen euro.

 Quantum Of Solace is nog steeds te bekijken in het Verenigd Koninkrijk maar brengt daar de laatste weken niets meer op. 80,2 miljoen dollar lijkt de eindstand te worden. Vorige week bracht Bond 22 internationaal nog 3,3 miljoen dollar op. Het grootste deel daarvan komt voor de rekening van Japan. Dit alles wordt gemeld door commanderbond.net.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken