James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bondmuseum in de Verenigde Staten?

Bondmuseum in de Verenigde Staten?

The Ian Fleming Foundation heeft plannen voor een Bondmuseum in de Verenigde Staten.

The Ian Fleming Foundation beheert vele props uit de films. Zo heeft men tweeëndertig voertuigen. De foundation is op zoek naar een plek om deze tentoon te stellen en lijkt een mogelijkheid hiertoe te hebben gevonden.

Het gaat om een gebouw van een autodealer in het stadje Momence in de staat Illinois. Men heeft alle 32 modellen op het moment ook al in de buurt van de dealer staan maar ze zijn niet te zien voor het publiek.

Vice president Redenius van de foundation is in gesprek met de eigenaar van het dealergebouw. Zo meld My Web Times. Redenius:

We hebben geen tijdschema gehad om een museum te openen. Het zou er wel een keer van komen dachten we. De eerste stap is gezet. In het gebouw van de autodealer is genoeg ruimte.

De burgermeester is enthousiast over de plannen van Redenius. Hij ziet een groot potentieel voor zijn stad.

We hopen dat het museum bij gaat dragen aan een groei van het toerisme in Momence.

The Ian Fleming Foundation bezit onder meer de Sunbeam Alpine uit Doctor No (1962), het Glaston Amazon jacht uit Moonraker (1979), de Aston Martin V8 Vantage uit The Living Daylights (1987), de Q-Boat uit The World Is Not Enough (1999) en de Ford Mondeo uit Casino Royale (2006).

Mocht het museum er komen dan verwacht de foundation in het eerste jaar tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken