James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond stuntman Steve Truglia verongelukt

Bond stuntman Steve Truglia verongelukt

Na een val uit een helikopter in China is de Britse stuntman Steve Truglia overleden. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Truglia deed onder meer stunts in Mission: Impossible – Rogue Nation. Ook werkte hij mee aan Tomorrow Never Dies en The World is Not Enough waarin Pierce Brosnan de rol van James Bond vertolkt.

Tijdens de stunt in China moest Truglia samen met een andere stuntman uit een helikopter abseilen. In de voorbereidingen had hij al zo zijn bedenkingen. De helikopter was volgens hem te klein om het gewicht van beide mannen te dragen. Ook maakte hij zich zorgen over de touwen, deze hadden namelijk de nacht ervoor in de regen gelegen. Toch werdt de stunt doorgezet. Truglia maakte een val van 90 meter.

In Tomorrow Never Dies is zit Steve in het stuntteam. Hij rijd onder andere de één van de zwarte Range Rovers in Saigon. Bond en Wai Lin zijn in deze scènes net uit de handen van Elliot Carver en Stamper ontsnapt. Dit deden ze door uit een hoog gebouw te springen. Een banner van Carver zijn gezicht redde hen. Maar eenmaal beneden worden ze achtervolgt door een aantal zwarte Range Rovers. 007 aarzelt geen moment en neemt samen met Wai Lin een motor.

Truglia heeft ook een flink aantal records op zijn naam staan. Zo heeft hij het record van langst in de brand staan als stuntman (2:05), diepste duik zonder extra zuurstof (76 meter), 100 meter abseilen (8,9 seconden) en reed hij met een auto in 2009 een looping van 12 meter doorsnee.

In 2011 tijdens de AutoRai deed hij 39 loopings voor een sponsorevenement in een looping van 11 meter doorsnee. Dit was ook een record.

Steve Truglia werdt 54 jaar.

Reageren kan in ons forum.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken