James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: opnames in Italië en Londen

Bond 25: opnames in Italië en Londen

Afgelopen week kwam er heugelijk nieuws naar buiten voor ons Bond-fanaten. Nieuwe foto’s en video’s vanuit Londen, informatie uit Italië waar Craig voor de vierde keer zijn geluk mag beproeven én een vervroegde Nederlandse releasedatum.

Let op: Dit artikel bevat spoilers!!!

Gravina, Italië

James Bond Nederland schreef al eerder over mogelijke locaties in Italië, toen was de plaats Matera nog enkel een gerucht. Toevallig was het niet toen regisseur Cary Fukunaga enkele dagen later op die exacte locatie werd gespot. Dit verhaal krijgt nog een staartje, omdat Local.it afgelopen week een bericht plaatste over de lokale overheid in het dorp Gravina. Dit dorpje ligt op ongeveer 30 kilometer van Matera. De locale overheid heeft bevestigd dat de Bond 25 crew tijdens augustus en september inderdaad de boel op stelten gaat zetten.

https://youtu.be/gKOq-AqPF5Q?t=135

Het lijkt erop dat EON Productions wederom samen gaat werken met Lotus Production Srl, die tevens hielpen bij de opnames van Spectre (2015). Burgemeester Alessio Valente van Gravina di Puglia is enthousiast:

In een stad dat de laatste jaren al verschillende mogelijkheden aanpakten voor zowel binnenlandse als buitenlandse filmproducties, staat op dit moment James Bond voor onze neus. Een prestigieuze uitdaging, waardoor we wereldwijd gewaardeerd zullen worden voor onze mooie en klassieke geschiedenis. Het is een ongekende kans, waar we al maanden aan werken.

Londen, Groot-Brittannië

Naast de acteurs van Bond 25, was ook de redactie van James Bond Nederland eind juni voor in Londen te vinden. Redacteuren Jorrit en Johan bezochten Secret Cinema presents Casino Royale. Graag hadden wij U hoogstpersoonlijke beelden van de set geleverd, maar de planning tussen ons en EON liep net even anders. Collega Marcos Kontze van James Bond Brasil had wel geluk. Dat neemt niet weg dat het net zo leuk is om te kijken wat cast en crew ditmaal allemaal heeft uitgespookt.

De laatste tijd duiken er via officiële en onofficiële kanalen veel beelden op vanuit de Britse hoofdstad. Craig gaat de hele stad door met zijn Aston Martin V8 Vantage en doet dat niet altijd alleen. Metro bracht eergisteren nieuws uit van Bond die samen met Moneypenny in Londen te zien was. Wederom droeg Craig het grijze pak waarin hij al vaker opnames heeft gemaakt voor Bond 25. Naomie Harris droeg een zwart-roze gestreepte jas, met daaronder een dunne roze blouse op een blauwe broek en slippers.

Het lijkt erop dat Bond Moneypenny naar een rijtjeshuis brengt, dat vermoedelijk van Q is. Mogelijk zien we dan ook de kwartiermeester zijn twee katten, waarin hij in Spectre nog erg enthousiast over was.

Het Verenigd Koninkrijk is een groot land. Ook Schotland is een mogelijke locatie voor Bond 25. Dit vertelt de Daily Record ons.

De nieuwe releasedatum

Uw planning voor 8 april 2020 mag bij dezen op de schop. Collega Jorrit schreef afgelopen week al over de nieuwe heilige graal voor Nederlandse Bond-fans: 2 april 2020.

Meer nieuws over onze favoriete Britse agent, M’s secretaresse en andere rariteiten rondom Bond 25 kun je vinden op deze pagina.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Sorry James, maar Moneypenny steelt (met haar krullen) toch echt weer de show!

    De SHOTOVER U1 camera drone (zie video London) maakt weliswaar een enorme herrie, maar is wel de eerste drone die de cinematografie tot nieuwe hoogten brengt.
    Om te beginnen kan het ding zichzelf redden. Als een van de motoren uitvalt nemen de andere motoren het over. Ergens tegenop botsen is niet mogelijk, de drone remt uit zichzelf op tijd.
    De stabiliteit is zo groot dat de beeldkwaliteit zelfs met flinke telelenzen ongeëvenaard is. Het beeld wordt via twee beeldverbindingen naar het grondstation gezonden.

    En Q heeft er ook nog wat aan toegevoegd… Mocht het ding in de lucht helemaal stilvallen, wat gezien het ontwerp eigenlijk uitgesloten is, dan komt hij aan een parachute keurig naar beneden, Echt waar, lees de productsheet er maar op na.

BoekenBoeken