James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Italiaanse voorbereidingen

Bond 25: Italiaanse voorbereidingen

De vijfentwintigste James Bond-film wordt deels in het zuiden van Italië opgenomen. Daniel Craig houdt duidelijk van de Italiaanse zon; zijn James Bond is er nu voor de vierde keer!

Dit bericht bevat spoilers!

Regisseur aan het werk

De regisseur van Bond 25, Cary Fukunaga deelt als sinds het begin van de opnames zo af en toe eens wat foto’s vanaf de set of een locatie. Zo ook deze week. Hij kwam met een foto van een Italiaans stand. Er wordt een set gebouwd. Volgens een volger gaat het om een strand aan de westkust op een paar uur rijden van het plaatsje Matera.

Dit bericht bekijken op Instagram

Blues

Een bericht gedeeld door Cary Fukunaga (@cary_fukunaga) op

Maar Cary zit niet bepaalt stil. Vandaag post hij een foto van een bos met een draagbare rookmachine. Aan de kleuren van het bos te zien, alles is mooi groen, gaat dit waarschijnlijk om de locatie in Schotland. Deze locatie dubbelt misschien voor Noorwegen. In dit Scandinavische land is aan het begin van de productie veel gefilmd.

©Jules Bridger, Splashnews.com, 2019

Een jong meisje, Madeline Swann?, wordt door een gemaskerde schurk achtervolgt. Op de Atlantic Road zagen we de Aston Martin V8 Vantage, een Toyota Land Cruiser en een aantal Range Rover Sports. Eén van de Range Rovers crashend. Deze scènes werden vorige week in Schotland opgenomen.

Back to Italy

Vanaf het begin van deze week wordt er hard gewerkt in het Italiaanse Matera. Decorbouwers zorgden voor een set op steigerpijpen. Op de foto’s zien we een mooie egale vloer met een paar van hout gebouwde ramen. De set bevindt zich voor het Piazzetta Pascoli, een bekende locatie in de stad.

© Sassilive.it, 2019

Sassi de Matera, de oude wijk in de Italiaanse plaats bestaat uit twee delen. Het Sasso Caveoso en het Sasso Barisano. Of de productie beide delen gebruikt is niet bekend. In Caveoso werd volgens sassilive.it een houten huis gebouwd. De website weet te melden dat het in de film wordt beschoten. Sassi de Matera is niet de enige locatie waar gefilmd wordt. Ook de stadjes Gravina, Puglia en hoofdweg 18 zijn volgens de Italiaanse site locaties.

S.P.E.C.T.R.E in Bond 25: Dr. Vogel terug?

Is Rami Malek nu lid van S.P.E.C.T.R.E of toch niet? Dat weten we pas als EON Productions of Malek zelf er iets over zeggen! Begin juli schreef mijn collega Merlijn nog over een mogelijke terugkeer van Ernst Stavro Blofeld. Christoph Waltz, Blofeld in Spectre (2015).

Waltz zou op de Pinewood Studios zijn gespot. Eerder deze week verscheen het nieuws dat de Britse actrice Brigitte Millar in de rol van Doctor Vogel terugkeert. Ik besloot het haar zelf te vragen en ze kwam met het volgende antwoord:

Ik kan het op dit moment niet bevestigen en ook niet ontkennen.

Dus of Millar de rol van Doctor Vogel na Spectre in Bond 25 wederom vertolkt is koffiedik kijken. Ik houd je op de hoogte.

©brigittemillar.com, 2019

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dat moeten mooie shots opleveren. Vanuit de huiskamer door de ramen heen naar de schilderachtige huizen van Matera. Kan ook met greenscreen natuurlijk, maar dit is meer fun voor de productie.

BoekenBoeken