James Bond Nederland
Home » Nieuws » Bond 25: Daniel Kleinman nog niet gevraagd

Bond 25: Daniel Kleinman nog niet gevraagd

Veelal is dit specifieke onderdeel uit de James Bond-films een hoogtepunt voor menig Bond-fan; de main titles (of zoals men in het Nederlands vaak zegt: de titel sequentie). Maar los van de gunbarrel sequence heeft elke James Bond-film nog een main titles sequentie gehad ter ondersteuning van het muzikale hoofdthema of de titelsong.

Maar in het interview dat JBN met de huidige titles-ontwerper Daniel Kleinman (volgende week op de site) heeft gehad kwam naar voren dat hij niets van EON Productions en/of Danny Boyle heeft gehoord om ook aan de 25e James Bond-film te werken.

Daniel Craig & Daniel Kleinman op de set van het main titles productie-team (2015)

Daarbij moet aangetekend worden dat het ontwerpen van de main titles veelal geen pre-productie-werk is. Vaak krijgt de titles designer pas tijdens de productie van de film het belangrijke telefoontje. Volgens Daniel Kleinman is dat meestal omstreeks april/mei van het jaar waarin de Bond film geproduceerd wordt:

“Ik ben helaas nog niet gevraagd om mee te werken aan de aankomende 25e film. Het zou kunnen, maar het kan ook goed dat ik niet word gevraagd. Ik ben absoluut nog niet begonnen met het bedenken van het main titles-proces.”

Kleinman werkt ook anders dan z’n voorganger Maurice Binder. Zo wordt de main titles-ontwerper al tijdens het eerste telefoontje op de hoogte gebracht van het volledige scenario:

Daniel Kleinman ‘in de kast’ bij zijn eigen bedrijf Rattling Stick.

“Ik lees altijd eerst het scenario alvorens ik begin met het uitwerken van de ideeën voor de titel sequentie. Ik probeer al enkele afbeeldingen te maken waarin het plot en het verhaal van de film verworven zitten.”

En dat proces zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer uitgewerkt worden. Feit is wel dat het maken van dit specifieke, onmiskenbare element voor Bond-fans pas tijdens principal photography en vlak voor post-production in gang wordt gezet.

Ga er vooralsnog vanuit dat Daniel Kleinman weer gewoon de main titles gaat ontwerpen, al kan er op dit moment met zekerheid gezegd worden dat Daniel Kleinman nog niét gevraagd is om aan Bond 25 te werken.

Volgende week publiceert JBN deel één van het interview met Daniel Kleinman.

Gert Waterink

Gert werd al op vroege leeftijd geprikkeld door het intense schatergelach van zijn vader bij het zien van een James Bond-film. Rond z’n tiende zag hij zijn eerste Bond-film op TV, You Only Live Twice. De rage was begonnen. Zijn favoriete film is On Her Majesty’s Secret Service, maar in het Daniel Craig-tijdperk weet hij niet welke film beter is: Casino Royale of Skyfall. Gert heeft als andere grote passie (film)muziek en verzamelt veel boeken over films, en natuurlijk Bond.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.