James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Daniel Craig heeft enkelletsel, moet rust houden

Bond 25: Daniel Craig heeft enkelletsel, moet rust houden

EON Productions kwam gisteren met een verklaring. Op 14 mei lekte het nieuws via de Britse roddelpers al uit. Mijn collega Joey schreef er toen over. Waarom EON nu pas met een verklaring rond Daniel Craig komt is niet bekend.

Maar wat betekent het enkelletsel van Daniel Craig voor de opnames van de vijfentwintigste James Bond-film? Volgens EON Productions is er niets aan de hand:

De productie van Bond 25 kondigde vandaag aan dat Daniel Craig tijdens de opnames op Jamaica enkelletsel heeft opgelopen. Hiervoor is hij chirurgisch onder het mes gegaan. Het was een lichte ingreep die erin resulteert dat Daniel de komende twee weken rust moet houden. De productie gaat gewoon door en de releasedatum van 8 april 2020 blijft ongewijzigd.

De opnames liggen dus niet stil. Dat is goed nieuws voor de fan. Bond 25 heeft al genoeg vertragingen opgelopen. Zo ontsloeg men regisseur Danny Boyle en werd de releasedatum meerdere malen verschoven. Het artikel van Joey was van 14 mei. Betekent dit dan dat er inmiddels negen van de veertien dagen om zijn?

Tijd om binnenkort de Instagram van regisseur Cary Fukunaga in de gaten te houden. Zijn laatste post is van vier dagen geleden. Hierin vliegt hij met een helikopter boven een bebost gebied. Titel van de post: saturday scouts.

Craig: Niet het eerste letsel tijdens opnames 007

Nee, Daniel Craig loopt tijdens de opnames van bijna elke James Bond-film letsel op. Zo werden er tijdens Casino Royale (2006) twee tanden uit zijn mond geslagen. Het filmen van Quantum of Solace (2008) was niet zonder gevaar. Craig verloor het topje van een vinger tijdens een actiescène.

©Dominique Charriau/WireImage, 2008

Ook Spectre (2015) bleek een uitdaging voor Craig zijn lichaam te zijn. Al viel het volgens The Guardian wel mee. Daniel verrekte zijn knie. De stunts die Craig voor de James Bond-films deed zorgden er trouwens wel voor dat een oude schouderblessure terugkwam. Hij heeft zich hiervoor in 2008 laten opereren.

Letsel in andere films

Dat letsel tijdens filmopnames veel heftiger kan zijn bewijst Tom Cruise. In Mission: Impossible – Fallout (2018) ging het goed mis voor de Amerikaanse acteur. Tijdens een achtervolging te voet in London breekt Cruise zijn enkel. Dat gaat niet bepaalt zachtzinnig!

©Paramount Pictures, 2018

Als Cruise zijn personage Ethan Hunt de CIA-huurmoordenaar August Walker (Henry Cavill) achtervolgt moet Hunt op een gegeven moment van gebouw naar gebouw springen. Ik heb via een bekende oude stuntman vernomen dat de veiligheidslijn van Cruise niet strak genoeg stond. Hij kon de sprong simpelweg niet halen. Het resulteerde dus in een gebroken enkel en de productie lag zes weken stil. Een miljoenenstrop voor de film.

https://youtu.be/iNT-tPrz4OM

In de video hierboven kijkt Cruise samen met zijn mede castleden van Fallout en Graham Norton naar de mislukte stunt. Een stunt die Cruise wel heeft afgemaakt.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Rachel Weisz had nog zo gezegd dat Daniel zelf minder stunts moest doen.
    EON moet inmiddels een uitstekende relatie met een prive kliniek opgebouwd hebben, vermoed ik. Ze hebben er sinds 1962 aardig wat cast en crew-leden afgeleverd.
    Na de ‘onmogelijke’ sprong van Cruise zal het wel even geknald hebben in de stunt department van Mission Impossible.

  • Slecht nieuws om te horen, maar beter echt werk dan stuntwerk.
    Als ik a view to a kill zie, merk ik alleen maar stuntmannnen en look a likes Roger moore. dan Ben ik blij dat Daniel nog zoveel kan en mag doen.
    nu hopen op een goed herstel en meer stuntmannen zodat Daniel goed kan genezen en nog wat losse scenes kan opnemen, ik hoor en merk t wel

BoekenBoeken