James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Dan Romer schrijft de muziek

Bond 25: Dan Romer schrijft de muziek

Volgens het Amerikaanse Indiewire heeft Bond 25 een componist. De film heeft nog geen titel maar de website is er zeker over. Dan Romer maakt de muziek voor Bond 25. De componist bevestigde het nieuws zelf op zijn Instagram-pagina.

Na de opnames van Bond 25 in Londen, een verslag daarvan heb je op onze Facebookpagina kunnen zien, van afgelopen zondag is er meer nieuws. Dan Romer is de componist van de nog titelloze vijfentwintigste James Bond-film. Hij bevestigde vanavond zelf het nieuws op zijn Instagram-pagina.

https://youtu.be/NQkO0Shirl8

Dit betekent dat David Arnold, na veel geruchten en ook wensen uit de James Bond community, niet nog een soundtrack van een James Bond-film componeert. Indiewire meld dat de funky muziek die onder de officiële beelden vanaf Jamaica stonden het nummer Boom Shot Dis is. Dat knalt echt uit je speakers!

Fukunaga/Romer

Regisseur Cary Fukunaga werkte al eerder met Romer samen aan Maniac (2018). Dat was niet het eerste project wat ze samen deden. Ze werkten ook samen aan The Rift (2012) én Beasts With No Nation (2015). In de video hieronder praten Fukunaga en Romer over die film. Het lijkt er dus op dat Cary voor Dan heeft gekozen.

https://youtu.be/7rTJz7jgLJo

Afgelopen zondag: Bond 25 in Londen (Spoilers!)

Waren redacteur Johan en ik maar een paar dagen langer in Londen gebleven! We balen er best wel een beetje van. Maar helaas de plicht roept soms, en dan juist wanneer je zoiets ziet en hoort! De cast en crew van de nieuwe James Bond-film waren op locatie in de Britse hoofdstad. Collega Marcos Kontze van James Bond Brasil was wel langer gebleven!

Er werden scènes op The Mall, de lange laan tussen Trafalgar Square en Buckingham Palace, opgenomen. Later verplaatste de crew zit richting het Ministerie van Defensie op Horse Guards Ave bij Whitehall. Daar kwam collega David Zaritsky van The Bond Experience een vrolijk heerschap tegen.

Maar wat werd er nu op Horse Guards Ave gefilmd? Dat zagen we op de Instagram van @007. James Bond arriveert bij het Ministerie van Defensie per Aston Martin V8 Vantage. Waar is de DB5 in dit verhaal? Tja, ook ik moet wat te raden over houden. Als ik meer weet meld ik of een andere redacteur zich weer! Stay Tuned voor meer updates rond Bond 25!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

3 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Net even geluisterd naar de soundtracks die hij tot nu toe heeft verzorgd. Aan de hand daarvan word ik niet echt enthousiast. Maar misschien verrast hij ons in april.

  • Voor componist David Arnold lijkt het Bond-boek gesloten… Overigens vond ik de muziek van Thomas Newman zeker niet verkeerd, dus wie weet wat Dan Romer brengt. Ook leuk dat men de Aston Vantage uit de stalling heeft gehaald!

  • To “shake Up the Franchise”!? Haha!… wanneer hebben we dat eerder gehoord?

    Doe mij David Arnold maar. Het klinkt nogal triest wat Romer maakt. Romer kan noten op elkaar stapelen, maar of dat voldoende muziek oplevert, laat staan Bond-muziek? We zullen het zien (horen).

    Wie de video van London goed bekijkt en beluistert, ontdekt dat het startteken voor de Extras (figuranten) op de achtergrond met een code gaat. Dit om te voorkomen dat schreeuwende grappenmakers in het publiek met ‘action’ de Extras onbedoeld in beweging zetten.

    Extra zijn is een bloody serious job! Je moet lange tijd gedisciplineerd stil staan en geduldig wachten op de volgende take. Een geintje uithalen en je komt nooit meer een professionele set op. Daarvoor kosten straatscenes de crew te veel hoofdbrekens – zeker in London.

BoekenBoeken