James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Canadese of Noorse sneeuw in de film?

Bond 25: Canadese of Noorse sneeuw in de film?

Stefan Zürcher, sneeuwexpert voor EON was er zeker van. 007 gaat op missie naar Canada. Maar het Noorse filmfonds kreeg niet al te lang geleden een aanvraag van B25 Ltd. binnen.

In oktober schreef mijn collega Gert over Stefan Zürcher. Deze Zwitser was er zeker van. Bond 25 speelt zich deels in de sneeuw af. De eerste draaidagen staan volgens hem voor begin maart 2019 gepland.

Ja, we zijn in gesprek [met EON] over een samenwerking voor de 25e James Bond-film. Pas recentelijk is er eindelijk een Bond-regisseur [Fukunaga] gevonden, en al voor begin maart staan er draaidagen in de planning op locatie in Canada.

Stefan Zürcher, Die Berner Zeitung, 25 oktober 2019

Zürcher draait al in tijdje mee in de James Bond franchise. On Her Majesty’s Secret Service (1969) was de eerste film waarvoor EON Productions hem om hulp vroeg.

Geen Canada maar Noorwegen?

Maar wat wordt het nu? Als we de Noorse krant Bergens Tidende moeten geloven komen cast en crew van Bond 25 naar Noorwegen. De productiemaatschappij B25 Ltd. (zet even ond achter de B) heeft bij het Noorse filmfonds een verzoek tot subsidie ingediend.

Geloven we een Zwitserse James Bond veteraan of het verzoek tot subsidie van B25 Ltd.? Was het maar zo gemakkelijk. Hoogstwaarschijnlijk weten we op maandag 4 maart 2019 meer. Dan start de productie van Bond 25. 

James Bond 007 in de sneeuw

De Britse geheim agent met een License To Kill heeft in zijn filmgeschiedenis al aardig wat avonturen in de sneeuw beleefd. Het begon allemaal met een intermezzo in You Only Live Twice (1967). Al was het maar kort.

George Lazenby

Maar de eerste echte actie in de sneeuw zagen we in On Her Majesty’s Secret Service waarin James Bond oog in oog met zijn aartsvijand Blofeld kwam te staan. Ook vond 007 echte liefde en trouwde hij. Helaas bleek het een kort huwelijk.

https://youtu.be/lrkerh77MYY

Roger Moore

Alle sneeuwscènes benoemen is ondoenlijk. Daarom kijken we even naar een paar scènes uit de films met Roger Moore. In The Spy Who Loved Me (1977) geniet 007 in een berghut van vrouwelijk schoon als M hem oproept. Helaas blijkt de dame in kwestie een spion te zijn. Eenmaal buiten moet James skiën alsof zijn leven ervan af hangt. In For Your Eyes Only (1981) zien we 007 in Cortina d’Ampezzo.

https://youtu.be/_kyQauA2udc

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan bevindt zich in drie van zijn vier films in de sneeuw. Dat mag wel een record worden genoemd! In GoldenEye (1995), The World is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002) weet 007 wel raad met het witte goedje. Word James in GoldenEye door zijn eigen maat verraden, in The World is Not Enough inspecteert een pijplijn en in Die Another Day racet 007 over een bevroren meer.

https://youtu.be/U0-YMnXVR44

Daniel Craig

We moesten er bij Daniel Craig bijna tien jaar en drie films op wachten. In Spectre (2015) zien we 007 weer in de sneeuw. De Oostenrijkse sneeuw om precies te zijn. Hij gaat op zoek naar Mister White die hem met klem vraagt om zijn dochter Madeleine te beschermen. De achtervolging tussen een vliegtuig, Range Rover en Land Rovers van het type Defender is een hoogtepunt in de film. Waar en of we James Bond in Bond 25 in de sneeuw gaan zien is zoals gezegd nog even afwachten.

https://youtu.be/IoatiXYa11Q

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

4 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Ja, bij EON zijn ze wel van ‘Follow the Money’.

  Als Noorwegen meer biedt dan doen ze het daar. Weg mooie Canadese landschappen. Dat Canada de beste sneeuw heeft is dan jammer. In beeld zie je het verschil waarschijnlijk toch niet…

  Bond scenes in de sneeuw zijn altijd goed, want there’s no business like snow business.

 • Oostenrijk moet rekening houden met lawinegevaar in de Alpen. Geen optie voor Bond om daar te draaien.

  Van de andere kant, om de Bond franchise een nieuwe boost te geven, is het opnemen van extreem natuurlijke elementen in het script, die een interessante gevaarsetting opleveren, een boeiend idee. Slechts een enkele keer probeert EON dat op bescheiden schaal. Maar het kan meer en beter.

  Een voorbeeld van het idee is bijvoorbeeld de ondergenoemde opname. Stel dat EON zoiets in een Bond verhaal weet te verwerken dan ontstaat er pas echt een film scene waarbij de adem van de toeschouwer stokt.
  Open eerst een willekeurig YouTube kanaal en Knip & Plak de volgende regel naar het zoekvenster van de YouTube player:
  Don´t Surrender – Lukas Termena Chillout mix -Remix by promusic Hagen

  Ga naar 2:11 minuten. Duurt een paar tellen voordat de video verschijnt. Bij 2:11 min. beginnen dus!

BoekenBoeken