James Bond Nederland
Bevestigd: Ben Whishaw is Q in Skyfall
Home » Nieuws » Bevestigd: Ben Whishaw is Q in Skyfall

Bevestigd: Ben Whishaw is Q in Skyfall

De agent van acteur Ben Whishaw heeft via BBC News bevestigd dat Whishawde rol van Q gaat spelen in Skyfall. Op het internet barstte het van de geruchten rond de rol van Ben Whishaw in Skyfall. Volgens The Hollywood Reporter en Total Film zou hij de rol van Q spelen. Dat zou betekenen dat het personage Q voor het eerst weer in een film zit sinds Die Another Day (2002).

Ben Whishaw is 31 jaar. Hij is daarmee twaalf jaar jonger dan Daniel Craig die de hoofdrol speelt in Skyfall. Craig en Whishaw hebben al eerder samen in een productie gespeeld. Ze waren samen te zien in de film Layer Cake uit 2004.

Whishaw speelt volgend jaar in de tv-film Ricard II de titelrol. Deze film wordt gemaakt voor de Olympische Spelen in Londen om op deze manier het Britse cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen.

De rol van Q werd in Die Another Day voor het laatst vertolkt door John Cleese. Daarvoor speelde Desmond Llewellyn de rol. Hij deed dit in maar liefst zeventien films tussen 1963 en 1999.

EON Productions heeft nog niet gereageerd op dit gerucht.

Meer informatie over Skyfall vind u in ons dossier.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met een kennis het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.