James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Aston Martin schaalmodel in Nederland

Aston Martin schaalmodel in Nederland

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf deze week is het eerste deel te koop van de Aston Martin DB5 schaalmodel. Dit model, in een schaal van 1/8, moet zelf in elkaar gezet worden en bestaat uit 85 delen. Elk deel bevat een deel van het model en een magazine met informatie over de auto, de films en meer.

550-250_aston_001

In totaal bevat het model 260 onderdelen, 302 schroeven, 57,12 cm lang, 19,75 cm breed en ruim 9 kilogram. Het model bestaat uit gegoten metaal en ABS kunststof. De onderdelen worden in elkaar gezet doormiddel van een kliksysteem of schroeven. Het model bevat alle gadgets die origineel op de auto zaten, ook welke niet in de film werden gebruikt, zoals de wapenla onder de bestuurdersstoel, uitschuifbare bumpers aan de voor- en achterzijde en de telefoon in de bestuurdersdeur. Het model is gemaakt door echte DB5’s heel precies na te meten en de foto’s uit de archieven van EON Productions te bestuderen. Deze metingen werden gebruikt voor een handgemaakt model, dat werd gedigitaliseerd. Dit model werd vergeleken met de originele tekeningen van Aston Martin. Na het studiemodel werd deze gepresenteerd bij EON Productions en Aston Martin. Na goedkeuring is deze verder uitgewerkt tot het huidige model.

550-250_aston_002

Elke editie verschijnt met een magazine. Hierin staat informatie over de onderdelen die geleverd zijn en informatie over de James Bond-historie, met natuurlijk aandacht aan de DB5. Naast het magazine en de onderdelen wordt een DVD geleverd met de instructie en 4 overzichtstekeningen. De auto is in 4 hoofdgroepen te verdelen en op die manier ook in elkaar gezet.

Er wordt een garantie afgegeven dat alle onderdelen uit komen en (na) te bestellen zijn. Voor meer informatie www.007db5.nl.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken