James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Aston Martin brengt 3,35 miljoen euro op

Aston Martin brengt 3,35 miljoen euro op

UPDATE De originele Aston Martin DB5 heeft veel minder geld opgebracht dan voorspelt. De Jaguar XKR deed het juist goed.

 

UPDATE: De verkoopprijs van de Aston Martin DB5 wisselde de afgelopen dagen nog wel eens. Het officiële bedrag is nu dan echt bekend. € 3.352.916. Dit meldt de website van RM Auctions.

Gisterenavond was het dan zover. Een originele Aston Martin DB5 uit Goldfinger (1964) en Thunderball (1965) werd geveild. Bij RM Auctions in Londen was de spanning te snijden. De auto was niet officieel getaxeerd maar het veilinghuis dacht zelf aan een bedrag van 5 miljoen euro.

De auto bracht alleen veel minder op. Dit meldt BBC News. Een vertegenwoordiger van een privé Bondmuseum uit de Verenigde Staten kocht de auto voor 3,35  miljoen euro (2,9 miljoen Pond). Er waren slechts twee bieders waarbij de Amerikaan aan het langste eind trok.  De nieuwe eigenaar besloot op het laatste moment om naar Londen te komen.

Mr. Yeaggy: “Ik heb iets meer geld uitgegeven dan ik had gehoopt. Maar hij is het waard. Ik dacht dat een Europeaan de auto zou kopen. Maar blijkbaar hebben wij Amerikanen meer interesse!”

Yeaggy heeft de auto gelijk getest. Hij reed er gisterenavond mee door de straten van Londen.

Naast de Aston Martin werden ook een Hiller helikoper, de Jaguar XKR Special Effects Car 1 uit Die Another Day (2002) en een Toyota 2000GT targa geveild. Van de Hiller en de Toyota is nog niet bekend hoeveel ze hebben opgebracht.

De Jaguar XKR verwisselde voor een bedrag van bijna € 60.000 van eigenaar. Dit meldt Mi6.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken