James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Aanvulling Designing 007

Aanvulling Designing 007

De tentoonstelling Designing 007 draait alweer een tijdje in de Spaanse stad Madrid. Recent zijn er twee items uit Spectre toegevoegd aan de tentoonstelling. De inmiddels beroemde ring uit de film en een klapbord zijn te zien naast meer dan 500 andere items uit de film-serie. De ring is in diverse trailers van de nieuwe Bond-film te zien en via internet zijn al vele replica’s te vinden. Voor de nieuwe film werd de Spectre-ring uit 1963 (From Russia With Love) opnieuw ontworpen door grafisch ontwerper Laura Grant in samenwerking met productieontwerper Dennis Gassner.

Tevens is bekend geworden dat de tentoonstelling, begonnen in 2012, met drie jaar verlengd wordt. Na Madrid zal in de herfst dit jaar de tentoonstelling te zien zijn in Mexico-Stad. Deze plek is gekozen omdat een deel van Spectre daar is opgenomen. Volgens een interne mailing van The Barbican zullen er nog meer Spectre-items aan de tentoonstelling worden toegevoegd.

Met dank aan 007 Travelers voor de update.

280_designing_007_spectre-ring

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken