James Bond Nederland
Home » Nieuws » NTTD: Twee Zimmer soundtracks!

NTTD: Twee Zimmer soundtracks!

Volgende week verschijnt de soundtrack van de nieuwste James Bond-film No Time To Die. De muziek van de film, die vanaf donderdag 30 september in de Nederlandse bioscopen te zien is, is gecomponeerd door niemand minder dan Hans Zimmer. Op het album van de Duitse veteraan staan zo’n veertien nummers, waarvan er nu in totaal vier zijn uitgebracht. LET OP: Dit artikel bevat spoilers!

De meeste recente nummers die zijn uitgebracht zijn Matera en Shouldn’t We Get To Know Each Other First. Op het album staan deze nummers respectievelijk op de tweede en op de achtste plek. We weten dus ongeveer wanneer deze nummers voorkomen in de film. De actiescène in Matera is te zien aan het begin van de film. Bekend was al dat het begin van No Time To Die ons meevoert naar Zuid-Italië. Daar zien we Bond dat samen met Dr. Swann samen een aantal romantische momenten meemaakt, dat is echter van korte duur. Het is geen geheim dat daar vervolgens een actiescène aan vast zit, waarbij Bond met de DB5 zijn tegenstanders moet zien af te schudden. De beelden zijn veelvuldig gebruikt in eerder verschenen trailers van de film. Meer over die scènes kun je hier lezen.

Nu Swann na Spectre (2015) terugkeert is het ook bevestigd dat zij dé nieuwe liefde is van Daniel Craigs James Bond. De muziek die Zimmer dan ook heeft geschreven doet ons dan ook erg denken aan een eerdere liefde van 007. Ik wil nog niet te veel weggeven, dus luister vooral zelf en je zal de muziek vast snel herkennen!

Misschien ben je een wat algemenere Bond-kijker en weet je niet precies waar ik op doelde. De muziek van Hans Zimmer uit dit stuk lijkt veel op de muziek van John Barry uit On Her Majesty’s Secret Service (1969), waarin James Bond trouwt met zijn geliefde Tracy di Vicenzo. Louis Armstrong schreef daarvoor het prachtige nummer We Have All The Time In The World, wat Barry vervolgens weer in de filmmuziek verweefde.

Shouldn’t We Get To Know Each Other First is een erg rustig nummer. Het doet mij erg denken aan de muziek van David Arnold en dan in het bijzonder de blaasinstrumenten aan het einde van Aston Montenegro (Casino Royale, 2006). Het klinkt wat mysterieus en ik weet ook niet precies wie elkaar tijdens deze scène leren kennen. Ik gok dat het Bond en Nomi zijn, maar zeker weten doe ik het eerlijk gezegd niet.

De gun barrel en Billie Eilish

Vorig jaar werden er ook al twee nummers van No Time To Die uitgebracht. Dit was muziek voor de gun barrel, die hoogstwaarschijnlijk weer aan het begin van de film plaatsvindt en de titelsong van Billie Eilish.

Hans and his team have delivered an exceptional and emotional score for No Time To Die. It has been a privilege to work with this legendary composer on one of the best Bond soundtracks ever. Billie and Finneas have created a powerful and moving title song for our 25th movie.

Producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli over de soundtrack

Billie Eilish zingt in No Time To Die over de relatie tussen Bond en Madeleine Swann. Léa Seydoux, die de wederhelft van 007 speelt, vertelde ons vorig jaar:

We hadden Madeline nodig om het verhaal rond Bond te vertellen. Vesper heeft James verraden. Nu is James opnieuw echt verliefd. No Time To Die is een liefdesverhaal. Een verhaal tussen hun tweeën.

De connectie tussen Bond en Swann speelt in de nieuwe film een grote rol, maar de vraag is of het bij liefde blijft of dat het verandert in iets anders. De tekst van Eilish hint op een breuk wegens verraad. Zelf vind ik het een knaller van een nummer dat goed past bij de vorige twee titelnummers Skyfall (2012) en Writings on the Wall (2015). Ik hoop vurig dat Zimmer het titelnummer, net als John Barry vroeger, verweeft in de filmmuziek.

Wil je meer weten over het album, een LP-variant en een andere muzikale verrassing voor Bond-fans? Lees dan dit artikel van eind vorig jaar, toen er al veel informatie bekend was gemaakt.

Synopsis

James Bond (Daniel Craig) is teruggetreden als geheim agent van MI6 en geniet van een minder hectisch leven op Jamaica. De vrede wordt al snel verstoord nadat zijn oude vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) van de CIA hem bezoekt en M (Ralph Fiennes), die ook op zoek is naar 007 voor een nieuwe missie, James om hulp vraagt. Als Bond een nieuwe 00-agent met de naam Nomi (Lashana Lynch) treft leert hij dat zij hem heeft vervangen als MI6 haar beste top agent. Ze is trouwens niet onder de indruk van zijn behaalde successen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden krijgt een andere wending en is veel gevaarlijker dan gedacht. Het verhaal brengt Bond op het spoor naar een mysterieuze schurk met de naam Safin (Rami Malek) die van plan is zijn nieuwe levensgevaarlijke uitvinding te gebruiken.

No Time To Die draait, met de muziek van Hans Zimmer en Billie Eilish, vanaf 30 september in de Nederlandse bioscoop. In dit artikel heeft collega Merlijn alles opgeschreven over de kaartverkoop van de laatste Bond-film met Daniel Craig.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.