James Bond Nederland
Home » Nieuws » 15 jaar JBN: Bondgirls Reunië op Château

15 jaar JBN: Bondgirls Reunië op Château

Na voor ons wervelende Paasdagen blikken we in onze serie 15 jaar JBN terug op een speciale gebeurtenis. Negen James Bond-girls uit de film Moonraker waren op zaterdag 20 oktober 2018 te gast op Château de Vaux-le-vicomte in Maincy, Frankrijk. Ik was er samen met redacteur Allard. Een speciale dag vol bijzondere ontmoetingen.

Ik weet het nog goed. In alle vroegte reden Allard en ik naar het event in Frankrijk. Ster van het event Corrine Cléry (Corrine Dufour) kende ik nog goed. Ik maakte haar een jaar daarvoor uitgebreid mee op een evenement van onze vrienden van James Bond Club Deutschland. Ook tijdens het event van Club James Bond France bracht ik tijd met haar door.

Jaren eerder samen met vlnr: Remmert van Braam (James Bond Lifestyle), Merlijn, Johan, Wolfgang Thürauf (James Bond Club Deutschland), Morten Steingrimsen (James Bond Magasinet), Jorrit en Allard.

Origineel artikel

Club James Bond France organiseerde op zaterdag 20 oktober een grote Bondgirl reünie. Locatie; Château de Vaux-le-vicomte in Maincy, Frankrijk. Ster van het evenement: Corinne Cléry. Deze Franse actrice speelde in Moonraker de rol van Corinne Dufour.

Als James Bond, 007 van M de opdracht krijgt om de verdwijning van een Space Shuttle met de naam Moonraker (1979) te onderzoeken aarzelt hij geen moment. Op zijn missie brengt hij een bezoek aan het kasteel van Hugo Drax, een megalomane schurk met een bijzondere missie. Hij wordt per helikopter opgehaald. Pilote van dienst; Corrine Dufour, gespeeld door Corrine Cléry.

Corrine Cléry © 2018 jamesbond007.net

Negen Bondgirls

Corrine was niet alleen naar Château de Vaux-le-Vicomte gekomen. Ook Blanche Ravalec (Dolly), Béatrice Libert (Mademoiselle Deradier), Catherine Serre (Countess Labinsky), Nicaise Jean-Louis (Drax’s Girl), Chichinou Kaeppler (Signora Del Mateo), Irka Bochenko (Blonde Beauty), Anne Lonnberg (Museum Guide) en Diana Thierry-Mieg (Drax’s Girl) waren sterren op het evenement.

Van links naar rechts Catherine Serre, Diane Thierry-Mieg, Nicaise Jean-Louis, Irka Bochenko, Anne Lonnberg, Corinne Cléry, Béatrice Libert en Blanche Ravalec. © 2018 jamesbond007.net

Hoe werd Corinne benaderd?

Ik had de kans om met Corinne Cléry op het Château te spreken en vroeg haar hoe ze voor de film Moonraker (1979) benaderd is.

Eigenlijk wilde ik helemaal geen Bondgirl worden. Maar Albert Broccoli, producent, had zijn zinnen op mij gezet. Tijdens een ontmoeting in Parijs sprak hij zijn bewondering voor mij uit. Hij had mij in de film Histoire d’O (1975) gezien. Ik was gevleid en ging erover nadenken. Na een paar weken belde Albert weer. Of ik inmiddels wist wat ik ging doen. Dat wist ik niet. Hij kwam weer naar Parijs en beloofde me het personage Corinne te noemen. Toen heb ik besloten om de rol van Dufour te spelen en er nooit spijt van gehad!

Corinne Cléry en Roger Moore

Wat vond Corinne van Roger Moore en Michael Lonsdale?

Roger was geweldig! Ik had aardig wat scènes met hem. En bij elke take probeerde hij me aan het lachen te krijgen. Het lukte hem vaak zodat we veel lol hadden. Michael was professioneel. Zeer vriendelijk. Hij nam altijd alle tijd voor me. Samen met Roger, Michael en Lois (Chilles, Holy Goodhead) ben ik de hele wereld overgevlogen. Dat was een fantastische tijd.

© 2018 jamesbond007.net

De heftige scène in het bos

In Moonraker komt Corinne op een heftige manier aan haar einde. Ze wordt verscheurd door Drax zijn Dobermanns. Wat herinnert Cléry zich hiervan?

Dat was een heftige scène. Vooral omdat ik een groot hondenliefhebber ben. Je ziet me met hakken het bos in rennen. Later heb ik donkere laarzen aan. Ik vroeg aan de regisseur of mensen dit niet zouden zien. Hij vond van niet. De honden wilden de stuntvrouw niet aanvallen. Dit omdat het haar eigen honden waren. Als ze de vrouw zagen gingen ze netjes voor haar neus zitten en kwispelen!

© 2018 jamesbond007.net

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.