James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Overzicht » Films » Films » Quantum Of Solace » Cast » Olga Kurylenko (Camille Montes)

Olga Kurylenko (Camille Montes)

De Oekraïense Olga Kurylenko was 29 lentes jong toen ze de rol van de Boliviaanse agente Camille Montes speelde in Quantum of Solace. Overigens sprak ze ook de stem van haar personage in voor de videogame van deze film.

Kurylenko’s eerste stappen op het internationale podium waren niet als actrice maar als model. Op zeer jonge leeftijd werd zij gescout in Moskou en op haar zestiende verhuisde ze naar Parijs. Daar nam haar modellencarrière een vogelvlucht. Tegen de tijd dat ze achttien was, had ze al op de covers gestaan van beroemde modebladen.

In 2001 probeert Kurylenko ook een acteercarrière van de grond te krijgen. En met succes. Na diverse rolletjes in Franse tv-series en films heeft ze in 2007 haar eerste grote internationale rol te pakken in de film Hitman, gebaseerd op de gelijknamige game. Ook haar volgende rol is een film die gebaseerd is op een populaire game: Max Payne. De casting directors van de Bond films spotten haar en zo geschiedde.

Na haar optreden in Quantum of Solace heeft Kurylenko niet stilgezeten. Zo heeft ze onder meer geacteerd tegenover Tom Cruise in Oblivion en voormalige 007 Pierce Brosnan in November Man. Dit jaar zal ze ook nog verschijnen in Johnny English 3, een overduidelijk parodie op James Bond met in de hoofdrol Rowan “Mr. Bean” Atkinson.

BoekenBoeken