James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Voorbereidingen BOND 25 gestart

Voorbereidingen BOND 25 gestart

Komende weken verschijnt wereldwijd de DVD en Blu-ray-editie van Spectre. Maar er wordt ook weer verder gekeken naar de volgende James Bond-film: BOND 25. De geruchtenmachine begint langzaam op gang te komen. Diverse media spraken tijdens de Spectre-veiling met Gregg Wilson, Associate Producer van Quantum Of Solace, Skyfall en Spectre. De zoon van Michael G. Wilson vertelde dat de voorbereidingen op de volgende Bond-film zijn gestart. “We zijn begonnen met brainstormen hoe we verder kunnen borduren op Spectre en welke richting we op willen gaan met de verhaallijn. Elke nieuwe film begint met dezelfde vraag: wat speelt er op dit moment in de wereld en hoe kunnen we dat gebruiken voor de Bond-film. Zo was in Spectre het thema van wereldwijde monitoren van informatie. We moeten gaan kijken wat de komende jaren actueel gaat worden. Belangrijk is dat elke film weer een nieuwe dimensie aan het karakter van Bond geven. De boeken van Ian Fleming helpen daar zeker mee. Maar we moeten ook oppassen dat de nieuwe film geen herhaling van een oude Bond-film wordt”.

2017 of 2018
Barbara Broccoli heeft laten weten om niet te lang met de nieuwe Bond-film te komen. Er wordt gesproken dat ze eind 2017 BOND 25 in de bioscopen willen laten draaien. Vooral zou er ook druk van MGM achter zitten. Vele hopen echter dat er de tijd wordt genomen om een eventueel vervolg van Spectre goed uit te denken en het zal er daaruit zien dat we BOND 25 pas in 2018 kunnen gaan verwachten. Hierdoor zal Daniel Craig ook nog andere films kunnen doen in de tussentijd.

Mendes eruit!
Een ding is bekend over BOND 25: regisseur Sam Mendes keert niet terug. De regisseur was verantwoordelijk voor de kaskrakers Skyfall en Spectre. Mendes heeft in diverse interviews aangeven dat hij genoten heeft van de James Bond-films, maar dat hij zich niet wil binden om er nog een te doen. Hij wil andere projecten kunnen oppakken zonder stress te hebben of hij dan ook nog BOND 25 kan doen.

Craig eruit?
Of Daniel Craig zal gaan stoppen met Bond is nog niet bekend. De geruchten gaan dat hij wellicht klaar is met James Bond. Zo had hij tijdens de opnames diverse keren last van blessures. De geruchten worden verder aangewakkerd nu bekend is geworden dat Daniel Craig een rol gaat vertolken in de serie Purity. Het zou gaan om een 20-delige serie. Wanneer deze opgenomen worden en uitgezonden is nog niet bekend. Er wordt dan ook al druk gespeculeerd wie Craig zou gaan opvolgen. Nog steeds wordt Idris Elba genoemd. Daarnaast zijn de kandidaten Tom Hardy, Damian Lewis, Jamie Dornan, James Norton en Henry Cavill. Mocht het zo zijn dat Daniel Craig stopt, dan heeft hij net zoveel Bond-films op zijn naam staan als Pierce Brosnan. Leiders in het klassement blijven dan Roger Moore (7 films) en Sean Connery (6 films).

 

280_gregg_wilson

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen
BoekenBoeken