James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Twee Bond-klassiekers Roger Moore terug op het grote scherm

Twee Bond-klassiekers Roger Moore terug op het grote scherm

EON, MGM en Park Circus maakten vanmorgen bekend dat The Spy Who Loved Me én For Your Eyes Only binnenkort wereldwijd in de bioscopen terugkeren. Dit als een eerbetoon aan Sir Roger Moore, die afgelopen dinsdag aan de gevolgen van kanker overleed. Er zijn al enkele locaties waar de films worden vertoond bekend. Locaties  in onder andere het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië, beginnen al op 31 mei met het vertonen van de Bond-klassiekers.

The Spy Who Loved Me en For Your Eyes Only worden voor het eerst op het grote scherm in 4K vertoond. Vijftig procent van de opbrengst zal worden gedoneerd aan UNICEF, waar Roger Moore ambassadeur van was.

UPDATE: Eerste Nederlandse bioscoop bekend

Agenda:

  • Pathé zendt op 5 Juni For Your Eyes Only uit bij een grote selectie bioscopen in Nederland. Let op: zonder Nederlandse ondertiteling.
    Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Michael G. Wilson en Barbara Broccoli lieten in een reactie weten:

In honour of Sir Roger Moore we are delighted these Bond screenings will benefit UNICEF which was the charity closest to his heart.

MGM frontman Gary Barber:

Sir Roger Moore left an indelible imprint on audiences worldwide. There is no better way to remember Roger’s legacy than bringing back his iconic performances as James Bond to cinemas across the world while aiding UNICEF, the charity he steadfastly supported.

In The Spy Who Loved Me wordt James Bond aan KGB agente Tripple X gekoppeld. Xxx, Anya Amasova (Barbara Bach) komt erachter dat 007 tijdens een missie haar geliefde heeft gedood. Ze is uit op wraak maar kan haar vriend niet wreken voordat ze samen met Bond scheepsmagnaat Karl Stromberg (Curt Jurgens) een halt toe roepen. Hij wil namelijk de wereld zoals ze die kennen onder water zetten en zo een monopoly creëren.

Een Grieks eiland, een baai vol prachtig blauw water… Het klinkt als een sprookje en dat is het ook voor onderzoeksschip de St. George dat rustig in een baai van Corfu ronddobbert. Maar het duurt niet lang. Een schurk vermoordt een getrouwd stel en hun dochter Melinda (Carol Bouquet) is getuige. Haar ouders blijken voor de Britten te werken en James Bond wordt op de zaak gezet. Er is namelijk eerder een belangrijk communicatiesysteem gestolen en het is aan 007 om dit systeem op te sporen.

Dit artikel word aangevuld zodra de details van Nederlandse bioscopen bekend zijn.

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken