James Bond Nederland
Home » Nieuws » NTTD: Forse plot twists gelekt

NTTD: Forse plot twists gelekt

Voordat ik aan dit artikel begin zeg ik het maar even: De spoilers die de afgelopen dagen zijn gelekt lees je NIET hier! Ik wil het met jullie hebben over de impact van het delen van forse plot twists en verhaallijnen. Dat doet een film en bond liefhebber geen goed.

Bij James Bond Nederland schrijven we graag over alles wat er rond de geheim agent met zijn licentie tot doden leeft. Maar we trekken een duidelijke grens. Het moet voor ons en voor jou als lezer leuk blijven.

Vorige week woensdag gepubliceerd

Vorige week woensdag publiceerde de Engelse fan website mi6-hq een artikel met daarin spoilers over No Time To Die. Normaliter is dat niet erg. Ook wij publiceren wel eens spoilers. Als we dat doen geven we het duidelijk aan je aan en gebruiken we onze speciale spoiler tag.

De spoilers die op de site staan heb ik die dag nog gelezen. Ik besloot er direct geen aandacht aan te besteden. Ze zijn namelijk van dien aard dat ze veel van het plot van No Time To Die weggeven.

Het gaat om personages en persoonlijke situaties van deze karakters. Omdat we de voorpret voor jou als liefhebber niet willen bederven hebben we niet gepubliceerd.

Maar waar komen die spoilers vandaan? Het gaat om call sheets van de opnames in Italië. Deze beschrijven nauwkeurig wat er die dag is opgenomen. Ze stonden te koop op eBay. Helaas heeft het platform deze sheets niet van haar website verwijderd en zijn ze aan de hoogste bieder verkocht.

Als een olievlek de wereld over

Helaas hebben deze spoilers dit weekend en vandaag hun weg naar de verschillende social mediakanalen gevonden. Ze worden zonder waarschuwing gedeeld. Ook andere internationale media zoals The Daily Mail ( Let op! Spoilers! Link is voorbeeld van hoe men de plot twists brengt.), The New York Post, AD.nl, RTL Nieuws, Het Laatste Nieuws en Nu.nl berichten zonder waarschuwing over de plot twists. Daar wordt je als Bond liefhebber niet blij van! Het script ligt dus deels op staat. Dat kan niet de bedoeling zijn. Tomorrow Never Dies (1997) schurk Elliot Carver zei het al eerder:

There’s now news, like bad news.

Avengers: Endgame

Bij No Time To Die gaat het om verschillende belangrijke plot twists die een deel van het verhaal rond de personages vrijgeven. Voor Avengers: Endgame (2019) ging het om meer. Het gehele plot inclusief een flink aantal plot twists lag twee weken voor de première op straat. Zo konden de fans lezen hoe de film afliep zonder dat ze Endgame hadden gezien! Ik hoop dat het bij No Time To Die niet zover komt.

Met dank aan Allard, Gert-Jan, Gosse, Johan en Merlijn voor hun bijdrages en gedachtes die dit artikel hebben mogelijk gemaakt.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.