James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » De Speedmaster Super Racing van Omega is bizar nauwkeurig

De Speedmaster Super Racing van Omega is bizar nauwkeurig

In 2013 bracht Omega de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het model. Dit horloge had een revolutionair ontwerp waardoor het magnetische velden tot 15.000 gauss kon weerstaan zonder dat een beschermende kast nodig was. Het nieuwste horloge van het Zwitserse Omega maakt James Bond op slag jaloers. Er zitten een aantal gave innovaties op!

Ter gelegenheid van deze tienjarige mijlpaal creëerde Omega de Speedmaster Super Racing, met daarin hun geavanceerde Spirate™ systeem balansveermechanisme. Bovendien werkten ze samen met Metas aan een Master Chronometer certificering voor zeer nauwkeurige uurwerken zoals de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS.

Om aan deze certificering te voldoen moet een uurwerk een nauwkeurigheid van 0/+5 seconden/dag hebben. En Omega’s nieuwste stap om een nog grotere precisie te bekomen is het Spirate™-systeem met een vermeende nauwkeurigheid tussen +0 en +2 seconden/dag. Het is de bedoeling van Omega om de technologie in de nabije toekomst in meer collecties te introduceren.

Uurwerk

In de horlogekast van de Speedmaster Super Racing zit het kaliber 9920. Dit automatische uurwerk heeft een dubbele loop met een gangreserve van 60 uur, een kolomwiel, een verticale koppeling en natuurlijk de co-axiale echappement gecombineerd met de nieuwe Spirate™ System-spiraal. Het is een gecertificeerde Master Chronometer met 0/+2 seconden/dag nauwkeurigheid. Het behoudt de klassieke 4Hz frequentie van andere kalibers uit de serie.

De kast

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met diameter 44,25 mm en een zwarte sandwich wijzerplaat met honingraatmotief. De wijzerplaat wordt omlijst door een zwarte keramische ring met tachymeter schaalverdeling in het geel. Het design van de minuutaanduiding is een verwijzing naar de racesport en dus ook de naam van het horloge.

De opvallende gele kleur is ook gebruikt op de chronograafwijzer met kleurverloop en de geel met zwart gestreepte kleine secondewijzer op 9 uur. De chronograafteller met minuten en uren staat er recht tegenover op 3 uur. Op 6 uur staat er een datumvenster waarin de “10” verschijnt in het lettertype van het Speedmaster-logo, eveneens een verwijzing naar de verjaardag van de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS. De diamantgepolijste en afgeschuinde zwarte pijlpuntindexen zijn gevuld met gele Super-LumiNova. De gele kleurcode wordt doorgetrokken in de vermeldingen ‘Speedmaster’ en ‘Super Racing’ op de wijzerplaat.

De Omega Speedmaster Super Racing wordt geleverd in een Speedmaster-horlogedoos met honingraatmotief in zwart met gele stiksels. De speciale presentatiedoos bevat een zwart met geel gestreepte NATO-band en gereedschap om de band te verwisselen. De Speedmaster Super Racing gaat € 12.600 kosten.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Menquiry. Heb je trouwens ons uitgebreide verslag van dit geheime Omega event al gelezen? We waren er exclusief bij!

Hayco Volkers

Op zijn veertiende ontdekte Hayco de James Bond-films met Goldfinger. Voordat Daniel Craig in 2006 James Bond werd was Sean Connery favoriet. In Skyfall klopte alles. Hayco schrijft graag over gear, gadgets, locaties en marketing; en Bond-branding in het bijzonder.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken