James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond-wapens ter waarde van 100.000 euro gestolen

Bond-wapens ter waarde van 100.000 euro gestolen

Het zal je maar overkomen, na het lezen van het weekoverzicht op James Bond Nederland, besluit je om je geliefde collectie te bekijken. Je loopt de trap op, je opent de opklaptrap naar de zolder en daar is de angst van je leven: je peperdure 007-memorabilia is verdwenen. Het overkwam een lad in Londen.

Het slachtoffer, dat in het noorden van de Engelse hoofdstad woont, was eigenaar van een aantal verschillende Bond-wapens. De dief nam onder andere James’ bekendste wapen mee, een Walther PPK, dat Bond sinds Dr. No (1962) een trouwe dienst doet.

Ditmaal was het de variant van Roger Moore’s laatste James Bond-film, A View To A Kill uit 1985. Naast dit iconische geschut werd er een Smith & Wesson .44 Magnum Revolver uit Live And Let Die (1973) buit gemaakt, samen met twee Beretta’s (een Tomcat en een Cheetah) uit Die Another Day (2002).

De Londense rechercheur Paul Ridley vertelt de pers dat de vuurwapens speciaal zijn gemaakt voor de film.

Veel van de wapens zijn onvervangbaar. Ze zullen bijna zeker meteen worden herkend door degenen aan wie ze te koop worden aangeboden.

Daarnaast zegt Ridley dat de Magnum uit Live And Let Die de enige chromen variant ooit is. Hij is dus niet voor niks zo prominent aanwezig in de film en diens promotiemateriaal.

Mocht je deze week ondanks het coronavirus in de buurt van Londen komen, let dan goed op of je drie witte mannen met een Oost-Europees accent tegenkomt. De dieven reden weg in een zilverkleurige auto, verder zijn er geen verachten aangehouden en vraagt de politie om tips. Wellicht kun je nu zelf een keertje de held zijn?

No Time To Die

Deze week zou óók de releasedatum zijn van de vijf-en-twintigste James Bond-film. Door het coronavirus gaat dit helaas niet door. Voor de trouwe James Bond-fan is het geen nieuws dat we de film in november 2020 kunnen bekijken. Wil je meer weten rondom het aankomende Bond-avontuur, kijk dan op deze pagina!

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken