James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » The Spy Who Loved Me

The Spy Who Loved Me


Synopsis

In een tijdsbestek van dagen verdwijnen er zowel een Britse als Russische nucleaire onderzeeër spoorloos. De inlichtingendiensten van beide landen zetten hun beste agenten op de zaak. Voor de Sovjet-Unie is dit Anya Amasova, oftewel agente XXX. Voor de Britten is dit James Bond, oftewel agent 007.

De twee ontmoeten elkaar in Egypte. En waar Bond en Anya elkaar aanvankelijk tegenwerken, besluiten beide regeringen dat het in hun gezamenlijk belang is wanneer de twee samen gaan werken. Op de voet gevolgd door de huurmoordenaar Jaws – die voorzien is van een rij stalen tanden – volgen de twee topagenten een spoor naar Sardinië. Daar ontmoeten ze de schatrijke kluizenaar Karl Stromberg. Deze scheepsmagnaat blijkt bezeten te zijn van de wereld onder de zeespiegel. Zozeer zelfs dat hij permanent onder water woont in zijn geliefde Atlantis.

Bond en Anya willen Atlantis onderzoeken, maar worden tegengewerkt door de handlangers van Stromberg. Een Amerikaanse nucleaire onderzeeër staat op het punt om aan zijn tocht over de Atlantische Oceaan te beginnen. Bond en Anya gaan aan boord en waar ze al op hoopten, gebeurd ook: ze ontdekken hoe de onderzeeërs van hun beide landen spoorloos zijn verdwenen. Zoals verwacht blijkt Stromberg hier achter te zitten. Maar zijn motivatie hiervoor brengt het besef bij Bond en Anya dat de wereld op het punt staat te worden vernietigd.