James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » Live And Let Die

Live And Let Die


Synopsis

In 24 uur tijd worden drie Mi6 agenten vermoord. Saillant detail is dat alle drie de agenten operaties van ene doctor Kananga onderzochten, de dictator van het Caribische eiland San Monique.

007 krijgt de opdracht om de moorden te onderzoeken. Hij vliegt naar New York, de locatie waar de eerste agent werd vermoord en waar Kananga op dat moment is voor diverse vergaderingen van de Verenigde Naties. Bond is nog maar net geland of er wordt al een aanslag op hem gepleegd. Hij weet het kenteken van de dader te onthouden, wat hem leidt naar een filiaal van de jazzclub keten The Fillet Of Soul. Daar ontmoet 007 een dame genaamd Solitaire, die dankzij tarotkaarten de toekomst kan voorspellen.

Bond volgt Kananga en zijn gevolg naar San Monique. Hij brengt daar een nachtelijk bezoek aan Solitaire en verleidt haar om met hem naar bed te gaan. Hierdoor is Solitaire naar eigen zeggen haar vermogen om de toekomst te voorspellen kwijtgeraakt. Uit angst voor represailles van Kananga vlucht Solitaire samen met Bond.

Maar Kananga laat dit niet over zijn kant gaan en zet al zijn krachten in om Bond te vangen en te doden. En daarbij schuwt hij zelfs niet de duistere magie van de voodoo en de bovennatuurlijke krachten van de mysterieuze Baron Samedi…..een vijand zoals Bond nog nooit eerder heeft meegemaakt.


Cast

Roger Moore – James Bond
Jane Seymour – Solitair
Gloria Hendry – Rosie Carver
Bernard Lee – M
Lois Maxwell – Miss Moneypenny
David Hedison – Felix Leiter
Lon Statton – Harold Strutter
Clifton James – J.W. Pepper
Roy Stewart – Quarrel Jr.

Yaphet Kotto – Dr. Kananga / Mr. Big
Julius W. Harris – Tee Hee
Geoffrey Holder – Baron Samedi
Tommy Lane – Adam
Earl Jolly Brown – Whisper

Vic Armstrong – Stuntdubbel Roger Moore
Leslie Crawford – Stuntdubbel Roger Moore