James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » Licence To Kill

Licence To Kill


Synopsis

Felix Leiter, CIA-agent én de beste vriend van James Bond, gaat trouwen. Als ze samen op weg zijn naar de plechtigheid in de Florida Keys wordt plots hun hulp door de DEA gevraagd. De beruchte drugsbaron Franz Sanchez is op de Bahama’s gesignaleerd. Leiter aarzelt geen moment en gaat met de DEA-collega’s mee. Bond volgt zijn vriend, maar mag enkel observeren. Uiteindelijk wordt Sanchez met hulp van Bond opgepakt.

De vreugde is echter van korte duur. Met hulp van een corrupte agent weet Sanchez te ontsnappen en neemt hij direct wraak op de man die hij verantwoordelijk acht voor zijn arrestatie: Felix Leiter. Della, sinds een aantal uren mevrouw Leiter, wordt vermoord en Felix zelf wordt aan de haaien gevoerd. Hij overleeft ternauwernood de aanval. Bond is woedend en merkt dat de Amerikaanse autoriteiten nauwelijks actie ondernemen. M, het hoofd van de Britse inlichtingendienst, zit dit als een buitenlandse aangelegenheid en wil niet dat 007 zich verder met de zaak bemoeid. Maar Bond zint op wraak en neemt ontslag.

Samen met de voormalige vechtpilote Pam Bouvier trekt Bond naar het Latijns-Amerikaanse land Isthmus. Daar blijkt Sanchez een drugsimperium te runnen en de politici van het land in zijn broekzak mee te dragen. Bond weet als afvallige MI6-agent nader tot Sanchez te komen, maar zal het dichtbij genoeg zijn om wraak te nemen voor zijn goede vriend?


Cast

Timothy Dalton – James Bond
Cary Lowell – Pam Bouvier
Talisa Soto – Lupe Lamora
Robert Brown – M
Caroline Bliss – Miss Moneypenny
Desmond Llewelyn – Q
David Hedison – Felix Leiter
Frank McRay – Sharkey

Robert Davi – Franz Sanchez
Benicio Del Toro – Dario
Anthony Zerbe – Milton Krest
Anthony Starke – Truman Lodge
Evertee MgGill – Ed Killifer
Wayne Newton – Joe Butcher
Pedro Armendariz Jr. – Hector Lopez