James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » For Your Eyes Only

For Your Eyes Only


Synopsis

In de Adriatische zee zinkt een op het eerste oog eenvoudige vissersboot. Maar aan boord blijkt een team van de Britse marine te zitten. Het apparaat dat ze bij zich hebben, de ATAC, is een communicatiesysteem. Mocht dit in de verkeerde handen vallen – bijvoorbeeld de Russen – dan zou de volledige Britse zeemacht lam kunnen worden gelegd.  De Britse inlichtingendienst vraagt aan marine bioloog Timothy Havelock de ATAC op te sporen. Maar voor het ogen van zijn dochter Melina worden Timothy Havelock en zijn vrouw vermoordt door een Cubaanse huurmoordenaar genaamd Gonzales.

Hierop wordt James Bond op de zaak gezet. Hij trekt naar de villa van Gonzales om hem te ondervragen. Zover komt het niet want Gonzales wordt voor Bonds ogen vermoordt door Melina. Vlak daarvoor heeft Bond gezien hoe Gonzales werd betaald door een man genaamd Locque.

Bond vliegt naar Cortina in de Italiaanse Alpen, de vermoedelijke verblijfplaats van deze Locque. Daar ontmoet hij Aris Kristatos, goede vriend van de Britse overheid. Kristatos zet hem op het spoor van Columbo, drugssmokkelaar en volgens Kristatos de baas van Locque. Deze Columbo schijnt voor de Russen op zoek te zijn naar de ATAC, zo beweerd Kristatos. Maar wanneer Bond uiteindelijk Columbo ontmoet, zegt hij dat het juist Kristatos is die voor de Russen werkt. De vraag rijst wie Bond kan vertrouwen. En tot overmaat van ramp verschijnt ook Melina weer ten tonele. Zij wil de verantwoordelijke voor de moord op haar ouders doden. Hierbij loopt ze Bond hinderlijk in de weg en lijkt ze de missie van 007 om de ATAC terug te vinden in gevaar te brengen.