James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » A View To A Kill

A View To A Kill


Synopsis

Tijdens een missie in Siberië vindt James Bond 007 het lijk van collega 003. Bij het lijk treft Bond een microchip. Eenmaal terug in Londen ontdekt Q dat de chip afkomstig is van Zorin Industries. Samen met M, Q en Moneypenny bezoekt Bond de Ascot paardenrennen. Daar observeert hij de mysterieuze Max Zorin (eigenaar van Zorin Industries) en zijn nog mysterieuzere handlangster May Day. Het paard van Zorin heeft zojuist de wedstrijd gewonnen. Collega agent – en paardenkenner – Godfrey Tibbett vermoedt vals spel. Hij brengt Bond in contact met een Franse detective die dit al snel met de dood moet bekopen.

Voor M teken Bond op missie te sturen. Hij gaat undercover als rijke paardenfokker – met Tibbett als zijn butler – naar Frankrijk, waar Zorin in een immens chateau woont. Ze ontdekken dat Zorin met steroïden knoeit en zo de paardenraces wint. Helaas worden Bond en Tibbett ontmaskerd, iets wat laatstgenoemde met de dood moet bekopen.

Zorin trekt naar San Francisco, op de voet gevolgd door Bond. Daar ontmoet hij Stacey Sutton, een jonge vrouw die hij eerder bij het Franse chateau heeft gezien. Samen ontdekken ze dat Zorin met een grootschalige operatie genaamd Main Strike bezig is. Een operatie die de wereldeconomie een verlammende klap zal uitdelen.


Cast

Roger Moore – James Bond
Tanya Roberts – Stacey Sutton
Fiona Fullerton – Pola Ivanova
Robert Brown – M
Geoffrey Keen – Minister van Defensie
Lois Maxwell – Miss Moneypenny
Desmond Llewelyn – Q
David Yip – Chuck Lee
Patrick McNee – Sir Godfrey Tibett

Christopher Walken – Max Zorin
Grace Jones – May Day
Wilouhjby Gray – Dr. Carl Mortner
Patrick Bauchau – Scarpine
Walter Gotell – Generaal Gogol