James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » The World Is Not Enough

The World Is Not Enough


Synopsis

Bilbao, Spanje. James Bond is op bezoek bij een Zwitserse bankier die wordt verdacht van duistere praktijken. Maar voordat hij de kans krijgt om de bankier aan de tand te voelen, wordt deze vermoord. James Bond weet ternauwernood te ontsnappen met een koffer geld die hij zou ophalen bij de bankier. Eenmaal terug op het hoofdkantoor van Mi6 ontmoet 007 oliemagnaat Robert King, een oude vriend van M. Het geld blijkt voor hem te zijn, maar nog voordat King zijn geld kan innen wordt hij vermoord. De explosie die dit veroorzaakt maakt op de 00-divisie een aantal slachtoffers. Bond arriveert daar om hulp te bieden maar wordt zelf onder vuur genomen. Na een spectaculaire achtervolging over de Thames raakt hij gewond en moet hij rustig aan doen.

Bond wordt op pad gestuurd om Elektra, de dochter van Robert King, in bescherming te nemen. Zij is namelijk eerder door een terrorist genaamd Renard ontvoerd geweest. Destijds wendde Robert King zich tot M en de Britse geheime dienst. M besloot toen Robert niet te hulp te schieten en Elektra aan haar lot over te laten. De dochter van King wist op haar beurt zelf te ontsnappen van Renard. Diezelfde Renard wordt nu verdacht van de moord op King.

007 ontmoet Elektra en ontdekt dat de jonge vrouw zowel fysiek als psychisch enorm beschadigd is door de ontvoering. Maar ook vermoedt hij dat zij niet de volledige waarheid vertelt rondom haar ontvoering en de terrorist Renard.


Cast


MultimediaRegisseur
Michael Apted

Producenten
Michael G. Wilson
Barbara Broccoli
Anthony Waye

Scenario
Neal Purvis
Robert Wade

Cinematografie
Adrian Biddle

Muziek
David Arnold

Soundtrack
The World Is Not Enough van Garbage

Release
22 november 1999 (UK)
2 december 1999 (NL)

Speelduur
123 minuten

Prijzen
Empire Award
- Beste acteur (Pierce Brosnan)
BMI Film Music Award
- David Arnold

Budget
€ 132.000.000

Filmlocaties
Groot-Brittanië
Spanje
Uzbekistan
Turkije