James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Octopussy

Octopussy


Synopsis

Op de grens tussen Oost- en West-Duitsland wordt de Britse geheim agent 009 vermoord. Een raadselachtige moord: hij wordt in een volledig clownskostuum gevonden en in zijn hand heeft hij een met goud en edelstenen bewerkte Fabergé ei.

In London blijkt het ei na nader onderzoek een vervalsing te zijn. Hierop stuurt M James Bond naar een veiling bij Sotheby’s waar het echte Fabergé ei wordt aangeboden. Daar spot Bond de koper van het ei; een verbannen Afghaanse prins genaamd Kamal Khan. Dankzij snel handelen weet Bond het echte ei te vervangen door de vervalsing.

Hierop volgt Bond Kamal Khan (met in zijn bezit het vervalste ei) naar India. Tijdens een potje backgammon biecht Bond op dat hij het echte Fabergé ei bezit en Khan met een vervalsing opgescheept zit. Khan zet zijn handlangers in om 007 te ontvoeren. Eenmaal in het paleis van Khan ontdekt Bond dat een Russische generaal ook bij het plot rondom het Fabergé ei betrokken is. En daar houdt het niet bij op. Want ook de mysterieuze Octopussy, leidster van een bende vrouwelijke dieven, lijkt een rol te spelen in het geheel. En waar de missie begon met een simpele kunstvervalsing lijkt deze al snel af te stevenen op een race tegen de klok. Een race met als inzet de toekomst van het vrije Westen.


Cast


MultimediaRegisseur
John Glen

Producent
Albert R. Broccoli

Scenario
Ian Fleming
George MacDonald Fraser
Richard Maibaum
Michael G. Wilson

Cinematografie
Alan Hume

Muziek
John Barry

Soundtrack
All Time High van Rita Coolidge

Release
06 juni 1983 (UK)
07 juli 1983 (NL)

Speelduur
125 minuten

Prijzen
Golden Reel Award
- Beste geluid effecten
Golden Screen

Budget
€ 25.000.000

Filmlocaties
Groot-Brittannie
India
Verenigde Staten
Duitsland