James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Live And Let Die

Live And Let Die


Synopsis

In 24 uur tijd worden drie Mi6 agenten vermoord. Saillant detail is dat alle drie de agenten operaties van ene doctor Kananga onderzochten, de dictator van het Caribische eiland San Monique.

007 krijgt de opdracht om de moorden te onderzoeken. Hij vliegt naar New York, de locatie waar de eerste agent werd vermoord en waar Kananga op dat moment is voor diverse vergaderingen van de Verenigde Naties. Bond is nog maar net geland of er wordt al een aanslag op hem gepleegd. Hij weet het kenteken van de dader te onthouden, wat hem leidt naar een filiaal van de jazzclub keten The Fillet Of Soul. Daar ontmoet 007 een dame genaamd Solitaire, die dankzij tarotkaarten de toekomst kan voorspellen.

Bond volgt Kananga en zijn gevolg naar San Monique. Hij brengt daar een nachtelijk bezoek aan Solitaire en verleidt haar om met hem naar bed te gaan. Hierdoor is Solitaire naar eigen zeggen haar vermogen om de toekomst te voorspellen kwijtgeraakt. Uit angst voor represailles van Kananga vlucht Solitaire samen met Bond.

Maar Kananga laat dit niet over zijn kant gaan en zet al zijn krachten in om Bond te vangen en te doden. En daarbij schuwt hij zelfs niet de duistere magie van de voodoo en de bovennatuurlijke krachten van de mysterieuze Baron Samedi…..een vijand zoals Bond nog nooit eerder heeft meegemaakt.


Cast


Merchandise

FUNKO POP! VINYL
In 2019 werd de tweede serie Funko James Bond-poppen aangekondigd. Daarin ook een pop uit Live And Let Die. Baron Samedi is 11 centimeter hoog en heeft het kenmerkend grote hoofd.

Funko James Bond serie 2 Baron Samedi Live And Let Die


Regisseur
Guy Hamilton

Producenten
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Scenario
Ian Fleming
Tom Mankiewicz

Cinematografie
Ted Moore

Muziek
George Martin

Soundtrack
Live and Let Die van Paul McCartney & Wings

Release
5 juli 1973 (UK)
13 december 1973 (NL)

Speelduur
117 minuten

Prijzen
Evening Standard British Film Award
- Guy Hamilton
Golden Screen

Budget
€ 6.000.000

Filmlocaties
Jamaica Verenigde Staten Groot-Brittannie