James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Diamonds Are Forever

Diamonds Are Forever


Synopsis

James Bond trekt de wereld over, op zoek naar de leider van SPECTRE én de moordenaar van zijn vrouw: Ernst Stavro Blofeld. Hij weet het criminele meesterbrein te traceren en doodt hem. Nu deze ‘persoonlijke missie’ succesvol is afgerond, zet M zijn beste agent in op een ogenschijnlijk relatief eenvoudige missie: het oprollen van een diamantensmokkelaarsbende.

Bond trekt undercover als smokkelaar Peter Franks naar Amsterdam. Daar ontmoet hij Tiffany Case, een zoveelste schakel in de smokkelketen. Een keten die langzaam maar zeker wordt opgerold; één voor één vinden leden uit de smokkelaarsbende de dood. Hiervoor is het sinistere moordenaars duo Mr. Wint en Mr. Kidd verantwoordelijk. Bond heeft haast en wil de bende oprollen voordat het te laat is. Hij vliegt – op de voet gevolgd door Tiffany én het moordenaars duo – naar Las Vegas.

Eenmaal daar is Bond zelf slachtoffer van een moordaanslag, die hij ternauwernood weet te overleven. Met hulp van zijn goede vriend Felix Leiter en de overgelopen Tiffany ontdekt Bond dat de mysterieuze miljardair en kluizenaar Willard Whyte iets te maken heeft met de diamantensmokkel. Willard Whyte is al jaren niet meer in de openbaarheid gezien en schijnt teruggetrokken in zijn penthouse te leven. De nieuwsgierigheid van 007 is gewekt en hij breekt in het penthouse in. De waarheid achter de identiteit van Willard Whyte en zijn rol in de diamantensmokkel is schokkender dan Bond ooit had kunnen vermoeden.


CastRegisseur

Guy Hamilton

Producenten

Albert R. Broccoli & Harry Saltzman

Scenario

Ian Fleming, Richard Maibaum & Tom Mankiewicz

Cinematografie

Ted Moore

Hoofdrol

Sean Connery

Muziek

John Barry

Soundtrack

Diamonds Are Forever van Shirley Bassey

Release

🇬🇧 30 december 1971
🇳🇱 23 december 1971
🇧🇪 24 december 1971

Speelduur

115 minuten

Prijzen

🏆 Golden Screen

Budget

€ 6.500.000

Filmlocaties

🇺🇸 Californië (VS)
🇺🇸 Nevada (VS)
🇳🇱 Nederland (Amsterdam)