James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » A View To A Kill

A View To A Kill


Synopsis

Tijdens een missie in Siberië vindt James Bond 007 het lijk van collega 003. Bij het lijk treft Bond een microchip. Eenmaal terug in Londen ontdekt Q dat de chip afkomstig is van Zorin Industries. Samen met M, Q en Moneypenny bezoekt Bond de Ascot paardenrennen. Daar observeert hij de mysterieuze Max Zorin (eigenaar van Zorin Industries) en zijn nog mysterieuzere handlangster May Day. Het paard van Zorin heeft zojuist de wedstrijd gewonnen. Collega agent – en paardenkenner – Godfrey Tibbett vermoedt vals spel. Hij brengt Bond in contact met een Franse detective die dit al snel met de dood moet bekopen.

Voor M teken Bond op missie te sturen. Hij gaat undercover als rijke paardenfokker – met Tibbett als zijn butler – naar Frankrijk, waar Zorin in een immens chateau woont. Ze ontdekken dat Zorin met steroïden knoeit en zo de paardenraces wint. Helaas worden Bond en Tibbett ontmaskerd, iets wat laatstgenoemde met de dood moet bekopen.

Zorin trekt naar San Francisco, op de voet gevolgd door Bond. Daar ontmoet hij Stacey Sutton, een jonge vrouw die hij eerder bij het Franse chateau heeft gezien. Samen ontdekken ze dat Zorin met een grootschalige operatie genaamd Main Strike bezig is. Een operatie die de wereldeconomie een verlammende klap zal uitdelen.


Cast


MultimediaRegisseur
John Glen

Producenten
Albert R. Broccoli
Michael G. Wilson

Scenario
Ian Fleming
Richard Maibaum

Cinematografie
Peter Davies

Muziek
John Barry

Soundtrack
A View to a Kill van Duran Duran

Release
12 juni 1985 (UK)
4 juli 1985 (NL)

Speelduur
125 minuten

Prijzen
Bambi Award
- Film International
Golden Screen
- Beste film

Budget
€ 28.000.000

Filmlocaties
Groot-Brittannie
Frankrijk
IJsland
Verenigde Staten
Zwitserland